'Thuiswerkers gaan massaal aan de planten'

28-01-2021    09:38   |    Goedemorgen

De verkoopcijfers van het plantenpakket Thuiskantoor van de duurzame plantenwebshop Sprinklr zijn sinds de jaarwisseling verdrievoudigd. Het pakket dat uit vijf makkelijk te onderhouden kamerplanten bestaat en helpt om werkplekken te vergroenen, werd speciaal voor thuiswerkers samengesteld in de eerste lockdown in april vorig jaar. Sinds de lancering is het meest verkochte kamerplantenpakket bij Sprinklr en blijft het in populariteit toenemen.

"Nu we steeds langer thuiswerken zien we dat de behoefte aan een fijne en gezellige werkplek toeneemt. Een manier om dit te creëren is door je ruimte te vergroenen met planten," aldus Suzanne van Straaten, oprichter Sprinklr. "Behalve dat kamerplanten je thuiskantoor gezellig maken, blijkt uit onderzoek dat planten je concentratie, productiviteit en creativiteit verhogen."

Populairder dan ooit
In 2020 verstuurde Sprinklr al honderden Thuiskantoor-pakketten naar de mensen thuis.
De plantenwebshop ziet de populariteit van het pakket alsmaar toenemen, zowel onder werknemers als werkgevers. "Steeds meer werkgevers kloppen bij ons aan om hun werknemers te verrassen met een plantenpakket. Het is een leuk cadeau en tegelijkertijd een investering in de gezondheid van je werknemers," zegt Van Straaten.
 
Helpt bij concentratie
Een Brits onderzoek laat zien dat je productiviteit en creativiteit aanzienlijk toeneemt wanneer je werkt in een plantenrijke omgeving. Het verlaagt je stress level en zorgt ervoor dat je je langer kan concentreren. Bovendien helpen planten je eerder te herstellen bij ziekte.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: Solvent

ACTUEEL HORTI THEMA - Joost de Jong van Solvent was vanochtend op Paprika te horen in het kader van het...