Germination Vision System ingezet bij Rijk Zwaan

28-01-2021    09:55   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - In de zaadverdeling is het essentieel dat je streng selecteert op kwaliteit, maar ondertussen óók een zo hoog mogelijk rendement behaalt. Rijk Zwaan had een automatiseringsoplossing nodig waarmee de kwaliteit van de zaden verbeterd kon worden, maar ook meer nauwkeurigheid en tijdwinst werd behaald.

In nauwe samenwerking met Rijk Zwaan heeft Flier Systems daarom het FL’EX Germination Vision System ontwikkeld. Het geautomatiseerde systeem wordt door Rijk Zwaan ingezet voor kiemtellingen, waarbij kiemplanten gesorteerd worden in 5 categorieën. Met deze oplossing is Rijk Zwaan in staat om nauwkeurig en reproduceerbaar kieming te beoordelen met een hoge capaciteit.

"Een kwaliteitsbewust bedrijf als Rijk Zwaan sluit uitstekend aan bij FL’EX: ons modulaire systeem van mechanisatie- en automatiseringsoplossingen. Door een intensieve samenwerking met Rijk Zwaan is het resultaat van onze FL’EX oplossing nog efficiënter gebleken", aldus Flier Systems. "Kortom, een hogere zaadkwaliteit voor de klanten van Rijk Zwaan!"

Bekijk hier foto's en video's van het systeemReacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: Solvent

ACTUEEL HORTI THEMA - Joost de Jong van Solvent was vanochtend op Paprika te horen in het kader van het...