'Circulaire weg uitvinden terwijl we die bewandelen'

14-04-2021    10:04   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Er is geen blauwdruk om tot een circulaire tuinbouw te komen. De route daar naartoe zal stap voor stap moeten worden ontdekt. Dat zei Else Boutkan, Kwartiermaker Programma Plastics bij Greenport West-Holland vanochtend op Paprika Tasty Radio.

Boutkan was te gast in de studio in Bergschenhoek in het kader van het actuele horti thema Circulaire tuinbouw. Ze vertelde in de uitzending hoe Greenport West-Holland in samenwerking met ondernemers en instanties werkt aan een circulaire economie binnen de tuinbouw. Een traject waarbij het belangrijk is om mensen bij elkaar te brengen en gezamenlijk stappen te zetten. "Er is geen blauwdruk. We moeten de weg uitvinden terwijl wij die bewandelen", aldus Boutkan.

In de uitzending haalde zij verschillende voorbeelden aan, zoals het vervangen van de plastic gewastouwtjes in de kas door biobased alternatieven. Om dit te bereiken is het belangrijk om producenten en telers bij elkaar te brengen, zo liet Boutkan weten. Ook werd gebeld met Marloes Arkesteijn, Transitiemanager Circulair bij de Provincie Zuid-Holland. Zij vertelde welke stappen inmiddels zijn gezet en wat er nodig is om de komende jaren meer circulair te worden als tuinbouw.

Heb je de uitzending gemist? Luister deze dan later vandaag terug via goedemorgen.podbean.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws