'Autonome' samenwerking tussen Blue Radix en OGVG

14-04-2021    10:28   |    Goedemorgen

De regering van Ontario steunt glastuinders door meer dan 3,6 miljoen dollar te investeren in 12 innovatieve projecten om nieuwe technologieën te helpen ontwikkelen, te herstellen van de gevolgen van COVID-19 en het concurrentievermogen en de innovatie te verbeteren. Een van deze goedgekeurde projecten is ‘Autonoom Teeltmanagement’. In dit project werkt Ontario Greenhouse Vegetable Growers (OGVG) samen met Blue Radix, een onafhankelijke Nederlandse AI-tech specialist voor de internationale glastuinbouw. Dit project wordt gesteund door het ‘Greenhouse Competitiveness and Innovation Initiative (GCII)’, gefinancierd door het Ontario Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs en uitgevoerd door de Agricultural Adaptation Council.

OGVG vertegenwoordigt zo’n 200 glastuinbouwbedrijven in Ontario die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor meer dan 3.200 hectare aan verschillende vruchtgroente teelten. “Samen introduceren we autonoom telen met Crop Controller bij groentetelers in Ontario", zegt Ronald Hoek, CEO van Blue Radix. "Crop Controller is een service: datamodellen en algoritmes sturen 24/7 de kasinstallaties aan, ondersteund door off-site Autonomous Greenhouse Managers met diepgaande kennis over gewassen, energie en data. Met autonome aansturing van de kasinstallaties realiseren we de teeltstrategie met kunstmatige intelligentie. Crop Controller is niet ontwikkeld om telers te vervangen. De teler is nog steeds nodig om de teeltstrategie te bepalen. Uiteindelijk kunnen zij meer hectares managen en zich minder druk maken over repeterende handelingen en routinematig denken. De algoritmes doen het werk voor hen in hun dagelijkse bedrijfsvoering."

"We zijn de regering van Ontario zeer dankbaar voor de GCII-financiering van dit project. Autonoom telen zal glastuinbouwbedrijven echt helpen hun productiviteit te verbeteren. En doordat ze minder afhankelijk zijn van teeltexperts, zullen ze een hogere operationele winst behalen terwijl ze hun operationele risico's en gebruik van middelen beperken," zegt Ronald.

Het project heeft vier hoofddoelstellingen:
1) Het onderzoeken van de specifieke behoeften van Canadese telers (in vergelijking met Nederlandse telers) met betrekking tot autonoom telen en het vertalen van deze behoeften naar nieuwe of aangepaste producten.
2) Het onderzoeken en implementeren van de aanpassingen die gedaan moeten worden om Crop Controller beter te laten aansluiten op de verschillende Canadese (Ontario) klimaatomstandigheden.
3) Het demonstreren van de werking van de Blue Radix datamodellen en algoritmes. Dit helpt telers om de waarde beter te begrijpen en deze nieuwe technologie in hun bedrijf te adopteren.
4) Het delen van kennis met de Canadese markt en telers helpen om met deze nieuwe technologie te werken in hun dagelijkse bedrijfsvoering.

OGVG selecteert drie glastuinbouwbedrijven in Ontario die vruchtgroente telen om deel te nemen aan het project. Gedurende het project zullen OGVG & Blue Radix regelmatig informatie delen over de voortgang en resultaten door middel van artikelen, learn 'n' lunch sessies, presentaties en online demo's.

Over het GCII-programma
Het ‘Greenhouse Competitiveness and Innovation Initiative’ programma is een ‘cost share’ programma om de sector te helpen bij het creëren, invoeren en investeren in innovatieve nieuwe technologieën om de productiekosten te verlagen, de productiviteit te verhogen en de productkwaliteit te verbeteren. Zo kunnen bedrijven hun activiteiten uitbreiden, nieuwe investeringen aantrekken en goede banen creëren. Het wordt uitgevoerd door het Agriculture Adaptation Council, namens het Ontario Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs (OMAFRA).


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws