Agronologica wordt Biobest Portugal

Agronologica wordt Biobest Portugal

Agronologica Unip. Lda. en Biobest hebben gezamenlijk de overname van Agronologica door Biobest aangekondigd. Agronologica Unip. Lda. werd in 2016 opgericht door José Vanzeler de Melo. Het bedrijf heeft telers in Portugal geholpen bij het succesvol uitrollen van biologische bestrijdingsprogramma's, door op te treden als distributeur van Biobest en het verstrekken van state of the art technisch advies.

De overname zorgt voor betere toegang tot de technische expertise en het productassortiment van Biobest en voor een meer optimale logistiek. Biobest zal ook extra middelen investeren om Agronologica te versterken. Biobest Sistemas SLU, gevestigd in Almeria, gaat nauw samenwerken met Agronologica en belangrijke managementondersteuning bieden. De naamsverandering in Biobest Portugal weerspiegelt de sterke integratie van activiteiten tussen Agronologica Lda en Biobest.

Jordi Portoles Peramo, algemeen directeur van Biobest Sistemas SLU, zegt: "Ik ben verheugd deze transactie aan te kondigen. Het stelt Biobest in staat om beter tegemoet te komen aan de behoeften van de snel groeiende tuinbouwsector in Portugal. José en zijn teamleden hebben een sterk lokaal netwerk en telers waarderen de kwaliteit van hun technisch advies. Wij appreciëren het werk dat zij hebben verricht, want dankzij raakten telers in Portugal meer vertrouwd met biologische bestrijding  en met merk Biobest. Met deze overname maken we een overgang van een zakelijke samenwerking met een onafhankelijke distributeur naar een volledig geďntegreerde lokale operatie met naadloze logistiek. We zullen managementdiensten leveren en het team in Portugal sterk ondersteunen. Ik weet zeker dat zij Biobest's wereldwijde expertise gaan benutten en zo de dienstverlening aan hun telers verder zullen verbeteren. De nieuwe naam Biobest Portugal geeft een sterk signaal aan telers dat ze kunnen rekenen op de hoogste standaard qua betrouwbaarheid, kwaliteit en service."

José Vanzeler de Melo, oprichter van Agronologica Unip. Lda, merkt op: "Mijn bedrijf werkt al lang samen met Biobest en ik ben blij dat deze relatie wordt versterkt nu Biobest de enige aandeelhouder is. Het is mijn passie om bij te dragen aan duurzame tuinbouw in Portugal door het gebruik van biologische bestrijding te vergroten en door kwalitatieve oplossingen en een uitstekende service aan onze telers te leveren. De nieuwe context met Biobest als nieuwe eigenaar bereid to verdere investeringen  creëert volop mogelijkheden om onze organisatie te versterken en te ontwikkelen. Ikzelf en de andere Agronologica teamleden zijn allemaal blij om deel uit te maken van een grotere organisatie met een wereldwijd bereik. We zien volop mogelijkheden om voort te bouwen op de synergie tussen de Biobest activiteiten in Portugal en Spanje, en een nog betere service te leveren aan de Portugese telers".

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie