Ook jongeren en mannen willen Valentijnsboeket

10-02-2022    09:38   |    Goedemorgen

Hoe romantisch is Nederland op Valentijnsdag? Meer dan we misschien denken. Fleurop onderzocht het en kwam tot verrassende inzichten. Zo geven jongeren significant vaker aan graag bloemen te ontvangen. En ruim de helft van de mannen wil ook wel een boeket cadeau.

Valentijnsdag is onverminderd populair. Om de liefde te vieren en om andere redenen: driekwart van de respondenten ziet Valentijnsdag ook als moment om een goede vriend of vriendin te verrassen. De meeste vrouwen (63%) zouden tot € 15,- willen uitgeven aan een Valentijnscadeau, terwijl een meerderheid van de mannen (48%) tussen de € 15,- en € 50,- zou willen besteden. Van alle respondenten vindt 68% het leuk om zelf een boeket te ontvangen. En het zijn niet alleen vrouwen die graag bloemen krijgen: 56% van de ondervraagde mannen geeft aan het ook leuk te vinden om bloemen te ontvangen. Onder de datende singles reageert 73% positief op een Valentijnsboeket. De cijfers variëren per leeftijdscategorie. Van de jongeren tot en met 30 jaar zou liefst 78% blij worden van bloemen, terwijl van de 56-plussers 62% dat vindt.

Valentijnsdrukte
“Een boeket blijft een populaire manier om gevoelens over te brengen, dat zie je in dit onderzoek eens te meer”, vertelt Martine van Putten, marketingspecialist bij Fleurop Nederland. “We maken ons daarom op voor flinke drukte. Ons klantenserviceteam, onze bloemisten en hun bezorgers staan paraat om er weer een prachtige Valentijnsdag van te maken. Samen staan we dit jaar wel voor een extra uitdaging, met de schaarste en stijgende prijzen van bloemen in het algemeen en van rozen in het bijzonder. Dus we vragen mensen om op tijd te bestellen en ook te kijken naar alternatieven voor rozen, die wij volop aanbieden – en uit het onderzoek blijkt zelfs dat een plukboeket nog ietsje populairder is dan rozen.”

Bloemen als goedmaker
Onder de streep willen 9 van de 10 mensen hun geliefde verrassen, ruim de helft (bijna 60%) neemt zich voor om dat op Valentijnsdag te doen. Toch blijkt 24% van de respondenten Valentijnsdag wel eens te zijn vergeten. Martine: “Van de vergeetachtigen die het de dag ná Valentijnsdag goed willen maken, zou liefst 43% een extra groot boeket bloemen cadeau doen. Vandaar dat we ook in de dagen na Valentijn nog veel bestellingen verwachten.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Geslaagde Horti Experience

Al weer voor de achtste keer bezochten de buitenlandse Royal Brinkman medewerkers deze week het hoofdkantoor...