Goedemorgen Tech: 4G-Apple Watch

Goedemorgen Tech: 4G-Apple Watch

Speciaal voor Goedemorgen schrijft Peter Otte van Phonextra met regelmaat bijdragen over interessante en praktische zaken die spelen in de techwereld en waar jij mogelijk jouw voordeel mee kunt doen. Dit keer vertelt hij over de 4G-Apple Watch, die in Nederland ondersteuning krijgt van T-Mobile.

T-Mobile komt met Multisim. Dat is een abonnementsvorm waarmee gebruikers de 4G-versie van een Apple Watch kunnen koppelen aan een iPhone-abonnement. Zo delen smartwatch en telefoon hetzelfde telefoonnummer. Multisim kost 5 euro extra, bij een regulier abonnement.

Bij Multisim zijn een abonnement en telefoonnummer gekoppeld aan twee eSIMs. Zo kunnen de iPhone en Apple Watch GPS + Cellular van een gebruiker een telefoonnummer en abonnement delen. De 4G-variant van de Apple Watch Series 7 is vanaf 29 oktober te bestellen en vanaf volgende week vrijdag is ook het Multisim-abonnement in Nederland beschikbaar. Telefoon en Apple Watch GPS + Cellular delen de hoeveelheid data, belminuten en sms'jes binnen het abonnement.

In andere landen is het al langer mogelijk een abonnement te delen met een smartphone en smartwatch. Met Multisim hebben gebruikers een mobiele verbinding op hun smartwatch om bijvoorbeeld te bellen of te browsen, zonder dat er een gekoppelde smartphone in de buurt hoeft te zijn.

Vooralsnog werkt T-Mobile Multisim alleen met de Apple Watch 4G; andere smartwatches met geďntegreerde eSIM worden 'mogelijk in de toekomst' ook door T-Mobile ondersteund. Voor Multisim is minimaal iOS 15 op zowel de iPhone als de Apple Watch noodzakelijk.

Roaming wordt nog niet ondersteund; in het buitenland moet de smartwatch dus aan de iPhone worden gekoppeld om te kunnen browsen of bellen. Met Multisim is het logischerwijs niet mogelijk om twee telefoongesprekken tegelijk te voeren. Het is immers hetzelfde telefoonnummer. Het is daarnaast niet mogelijk om alleen een abonnement af te sluiten voor een Apple Watch; dit abonnement moet ook altijd aan een smartphone zijn gekoppeld.

Ook KPN gaf eerder al aan de eSIM van de 4G-versies van de Apple Watch Series 7 te gaan ondersteunen. Onduidelijk is nog wanneer.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie