Blog: Het hondenkind

04-01-2021    10:40   |    Dico Drost

Een weblog van Dico Drost. Hij is verantwoordelijk voor Horticultureonline.nl, een concept om (kleine) zelfstandige verkopers en kwekers te helpen in de online-verkoop. Dico schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Bijna wekelijks ga ik op zondagochtend een uurtje joggen in het bos met een vriend. Een heerlijk uurtje waar we beide ons best voor doen om deze traditie erin te houden. Met weer en wind gaan we erop uit. Met grote regelmaat hebben we de grootste lol over de mensen met hun honden. Zie je een lang dun persoon lopen, loopt er zo’n hazen-wind-hond bij. Komt er een rozig type voorbij, loopt er een hondje bij met rozig haar. En zo zien we vele en grote overeenkomsten met vaak een komisch aspect. Dit jaar hebben wij ook een hondenkind in ons gezin gekregen. We zijn in het dagelijks leven druk en dan is het heerlijk om in de avond een lange wandeling te maken met de hond. Voor mijn partner zeker goed, zij beleeft er dan ook veel plezier aan. We hebben gekozen voor een herplaatsingshond omdat we niet al dat gedoe van opvoeden en zindelijk maken wilden. Tegelijk hielpen we hiermee een vrouwtje wat door een scheiding in de problemen was gekomen. We zijn erg blij met ons hondenkind.

Ook honden hebben voeding nodig. Je kunt brokken halen of de hond mee laten eten met wat de potschaft en tussen door en plakje zus en een hapje zo. Wij hebben ons verdiept in wat voor onze hond de beste voeding is. Zo kopen wij verse rollen met voeding welke zij eens per dag krijgt. Dit geeft energie aan de hond en je ziet dat de vacht een stuk mooier wordt en ze minder verhaart. Goede voeding is essentieel voor honden, planten, bloemen en mensen.

Dan heb je honden met grote oren. Dit zijn vaak de type honden die je zo zou willen knuffelen omdat het zo lief en schattig staat. Nu is er een mensenpersoon die een schattig liedje schreef “Flappie”. Eigenlijk voor konijnen maar goed, het gaat over oren. Honden met grote oren zijn allemaal honden met een zeer sterk reuk vermogen. Het zijn buitengewoon intelligente dieren. Nu is de stemming onder de mensenpersonen iets wat verandert en is Flappie verandert naar Wappie terwijl de eigenschap ‘buitengewoon intelligent’ niet is veranderd en ze nog steeds speuren naar informatie. Zo kunnen wij ook speuren op internet en de juiste informatie vinden.

Iedere hond heeft zijn eigenschappen en er zijn best wel wat mensen die zich hierin verdiepen voordat ze een hondenkind in het gezin opnemen. Zo zijn er honden die er indrukwekkend uitzien maar erg onzeker zijn. Vele mensen reageren op dit soort honden aan de hand van wat ze zien en horen. De eigenschappen of het karakter van de hond kennen ze vaak niet. Zo is er een groep honden die een goed gebit heeft. Wanneer zij hun tanden ergens inzetten laten ze niet zomaar los. Hier kan je op verschillende manieren naar kijken, maar wat is er mis om aan iets vast te houden en niet zomaar los te laten. Dan zijn er de zogenaamde “schapen”. Honden die alles aannemen, overal in meegaan en geen karakter hebben.  Vaak blaffen deze honden wel veel.

Waar ik tot voorkort nog niet zo bewust van was is de wereld van producten om en rond het hondenkind. Cursussen, manden, voeding, vaccinaties en de poepzakjes. Biologisch afbreekbare poepzakjes zijn er. Fantastisch toch?! En als je dan je poep in dat zakje hebt zitten zie je opeens dat er veel openbare poepbakken bij hondenuitlaat plekken hangen. Helaas kom ik zo af en toe nog wel eens thuis met poep onder mijn schoenen. Dan vraag ik me af of Wappie zich echt niet verdiept heeft in wat er voor honden te koop is of is er iets ernstig aan de hand?  Heeft hij/zij niet meer de energie  om de stront van het hondenkind op te ruimen?


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

EnergiekEvent drukbezocht

Het was volle bak op het eerste fysieke EnergiekEvent sinds drie jaar, waarvoor Delphy IC en Wageningen UR hun...