PlantLab en Syngenta tekenen licentiedeal

25-10-2021    09:59   |    Goedemorgen

Specialist in indoor farming PlantLab heeft een wereldwijde licentieovereenkomst gesloten met Syngenta, de internationale marktleider op het gebied van gewasbescherming.

“We zijn trots dat deze licentieovereenkomst de kracht van onze patenten voor indoor farming wederom bevestigt”, aldus Michiel Peters, CEO van PlantLab. “Onze wereldwijd leidende technologie is toegankelijk voor alle nationale en internationale partijen, deze licentieovereenkomst is daar een mooi bewijs van. PlantLab wil een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossingen van het wereldvoedselprobleem. We nodigen andere partijen van harte uit om daaraan mee te helpen.” PlantLab en Syngenta delen geen financiële en zakelijke details over de gesloten licentieovereenkomst.
 
PlantLab is gespecialiseerd in technologie voor innovatieve stadslandbouw, de voedselvoorziening van de toekomst. Het bedrijf is in 2010 opgericht in Den Bosch met als doel het wereldvoedselsysteem te verbeteren. In de afgelopen tien jaar is reeds € 50 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologie waarmee op iedere plek op aarde dichtbij consumenten kraakverse en gezonde groente verbouwd kan worden, met een minimale milieubelasting, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en een radicaal lager waterverbruik. In een ruimte met een oppervlakte van slechts twee voetbalvelden kan genoeg verbouwd worden om een stad van honderdduizend inwoners dagelijks van 200 gram verse groente te voorzien. Omdat de nieuwe technologie overal en altijd werkt kan het hele jaar rond een radicaal kortere logistieke keten gerealiseerd worden met alle bijbehorende voordelen: superieure productkwaliteit, langere houdbaarheid, sterk gereduceerde voedselverspilling, geen CO2-uitstoot en overlast gerelateerd aan vervoer over langere afstanden. PlantLab wil zijn technologie voor iedereen toegankelijk maken en daarmee vers en duurzaam voedsel bereikbaar maken voor iedereen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hortispoor gelanceerd

Hortispoor is de nieuwe naam voor de vertrouwde lijn met sporenelementen van Van Iperen, aangevuld met een...