Valt je nieuwe baan tegen? Dan kun je dit volgens experts doen...

Valt je nieuwe baan tegen? Dan kun je dit volgens experts doen...

Beginnen aan een nieuwe baan is leuk en spannend. Maar wat als je geen klik hebt met de collega's of het werk niet echt de uitdaging biedt die je zocht? Hr-expert Hijmen Vos en loopbaancoach Femke Derksen weten er wel raad mee, aldus NU.nl.

In Nederland zijn er namelijk nog nooit zoveel vacatures geweest. Aan het einde van het tweede kwartaal van dit jaar waren het er volgens statistiekbureau CBS maar liefst 327.000. Met zoveel keuze is het extra frustrerend als je nieuwe baan flink tegenvalt. Een geruststelling: je bent niet de enige. "Dit gevoel kennen heel veel mensen", vertelt loopbaancoach Derksen.

Dat het begin moeilijk is, is te verwachten. We moeten nu eenmaal altijd wennen aan een nieuwe situatie. Maar soms komt het ook door de baan zelf. Misschien ervaar je te weinig autonomie in je nieuwe rol, word je niet uitgedaagd of kun je je niet in een kantoortuin concentreren.

Dat is niet de bedoeling, stelt Derksen. "Werk zou energie moeten geven. Natuurlijk heeft iedereen weleens een baaldag, maar dat moet een uitzondering zijn, niet de norm."

Lees hier verder

Bron: NU.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie