Video: 'Safety first' in state-of-the-art cannabis kas

25-10-2021    10:10   |    Goedemorgen

Begin september was het eindelijk zover: Stenocare is in formele productie gegaan. Het project dat in 2017 werd gestart als plan om medicinale cannabis te verstrekken aan behoeftige patiënten in Denemarken en daarbuiten. Het bedrijf kreeg als eerste toestemming om medicinale cannabis te kweken, te importeren en te distribueren in Denemarken. Sindsdien is alles in gang gezet om leveranciers van de premium kwaliteit te verzekeren en de medicinale cannabisteelt in Denemarken een kick-start te geven.

Een project tussen verschillende toeleveranciers om te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van gezondheidsinstanties zoals het Deense Geneesmiddelenbureau. Havecon was de trotse bouwer van de indoor faciliteit die kweekapparatuur en facility design naar een nog niet eerder vertoond niveau tilt.

Voor Havecon was dit een project als geen ander. Met de bouw van dit project is een nieuwe standaard gezet voor de farma-grade kwaliteit waaraan het project voldoet. Henk Verbakel, Ceo Havecon: ''Samen met Stenocare hebben we een state-of-the-art kweekfaciliteit gecreëerd die meerdere niveaus van redundantie heeft om de veiligheid en uniformiteit voor pesticide-vrije teelt te waarborgen."

In een video geeft de CEO van Stenocare - Thomas Skovlund Schnegelsberg - een eerste rondleiding en vertelt hij over enkele van de vele veiligheidsmaatregelen die zijn genomen voor de teelt van medicinale cannabis.

Bekijk de video hier


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hortispoor gelanceerd

Hortispoor is de nieuwe naam voor de vertrouwde lijn met sporenelementen van Van Iperen, aangevuld met een...