Welzijn internationale werknemers onderzocht

Welzijn internationale werknemers onderzocht

Als je het aan Kornelia Anna Kerti en Brigitte Kroon van de Universiteit van Tilburg (UvT) vraagt zijn er vier belangrijke factoren die de meeste impact hebben op het welzijn van internationale medewerkers in uitzendwerk. Zij onderzochten de afgelopen drie jaar dit vraagstuk. Daarvoor spraken ze naast afgevaardigden van de gehele keten, met een aantal van de naar schatting 800.000 arbeidsmigranten in Nederland.

Kornelia, zelf afkomstig uit Hongarije sprak eerder al met internationale werknemers voor haar afstudeeronderzoek over de impact van COVID-19. Nu onderzochten ze gezamenlijk het welzijn van arbeidsmigranten. Dit deden ze eerst in de glastuinbouw, nu volgen de warehouses; een andere sector die veel werkt met arbeidsmigranten. Kornelia merkt op: ”Binnen de glastuinbouw zijn er veel kleinere ondernemers, de bewustwording [over het belang van welzijn van arbeidsmigranten] was er al en er waren daardoor makkelijk ingangen te vinden. Bij de grote distributiecentra zien we nu pas dat de aandacht voor het welzijn van arbeidsmigranten groeit."

Over het onderzoek
Met het analyseren van de bestaande theorie en literatuur over dit onderwerp doken ze in de wereld van internationale werknemers. Het bleek dat veel bestaand onderzoek heel beschrijvend was. Zij hebben dit omgedraaid en vroegen alle betrokkenen om mee te denken over welke mechanismen zij zien die van invloed zijn op het welzijn van internationale medewerkers in uitzendwerk.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie