Robot Bosman Van Zaal verpakt potplanten

Robot Bosman Van Zaal verpakt potplanten

Er bloeit een revolutie in de kas. De robotica-experts van Bosman Van Zaal hebben de 'Smart Sleever' onthuld, een baanbrekende robot die het inhoezen van potplanten automatiseert met ongeëvenaarde integratiemogelijkheden en controle.

In de tuinbouw nemen volumes toe, maar batch groottes nemen af. Het zijn juist de kleine batches die moeilijk te automatiseren zijn, waardoor dit veelal nog handmatig gebeurd. Hierdoor zijn juist de kosten van de kleine batches hoog. De Smart Sleever lost deze zorgen op door planten naadloos en voorzichtig in beschermende hoezen te plaatsen. De Smart sleever is vooral compact; gemakkelijker te integreren en prijsgunstig.

Meer dan alleen automatisering: veelzijdigheid heerst
De Smart Sleever gaat niet alleen over het vervangen van handen door machines. Het intelligente ontwerp is afgestemd op de diverse behoeften van kwekers:

  • Materiaalmaestro: Minder gevoelig voor hoesspecificaties en kan zowel papieren als plastic hoezen aan, en biedt flexibiliteit op basis van specifieke vereisten.
  • Specialist in kleine partijen: Efficiënte bouwsteen in verwerkingslijnen voor kleine orders.
  • Integratie-ninja: Integreert naadloos in bestaande verpakkingslijnen, waardoor verstoring tot een minimum wordt beperkt en het gebruiksgemak wordt gemaximaliseerd.
  • Zachtaardig en compact: Kan delicate planten met zorg behandelen, waardoor schade wordt voorkomen en de productkwaliteit wordt gegarandeerd.

Voortbouwen op een erfenis van innovatie
Bosman Van Zaal heeft sinds het jaar 2000 een bewezen staat van dienst op het gebied van geautomatiseerd inhoezen met hun Pot Plant Sleever, geliefd bij kwekers over de hele wereld. Met een opmerkelijke inhoessnelheid en zeer geschikt voor grote batch volumes. De Smart Sleever is juist extra interessant bij kleinere batches of lagere volumes.

De Smart Sleever staat op het punt de industrie te transformeren, kwekers meer efficiëntie, lagere arbeidskosten en een verbeterde productpresentatie te bieden. Ervaar de Smart Sleever met eigen ogen. Meld je aan voor een live demonstratie bij Vilosa, een zeer innovatieve potplantenkwekerij, via de website van Bosman Van Zaal.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie