New kid on the block

New kid on the block

De teelt van cannabis is booming. In steeds meer landen wordt de teelt gelegaliseerd. Kan (medicinale) cannabis naast de paprika, komkommer en gerbera een nieuw legaal gewas worden in de Nederlandse tuinbouwkas? Dominique van Gruisen van Innexo BV denkt van wel, maar er is nog flink wat onderzoek nodig, zo geeft zij aan in KAS Magazine.

Nederland staat bekend als wietland, maar cannabis is al lang niet meer een uitsluitend Nederlandse aangelegenheid. Steeds meer landen zetten stappen om cannabis uit het illegale milieu te trekken. Dominique van Gruisen is algemeen directeur en medeoprichter van Innexo BV, een contractonderzoeksorganisatie met de focus op cannabisteelt. Het bedrijf heeft sinds 1 april 2022 een opiumontheffing voor wetenschappelijke doeleinden van het Bureau Medicinale Cannabis waardoor het zich de komende jaren kan toeleggen op legaal cannabisonderzoek.

Dit is volgens Van Gruisen niet alleen belangrijk voor Innexo, maar ook voor alle andere bedrijven die actief zijn in de (medicinale) cannabissector zoals genetica-ontwikkelaars, systeembouwers, toeleveranciers én producenten. “Dankzij deze ontheffing kunnen we hen via contractonderzoek helpen en ondersteunen om hun innovaties te versnellen met als doel om veiligere, meer betaalbare en betrouwbaardere cannabisproducten toegankelijk te maken voor patiënten. Technologie en praktisch onderzoek naar de effecten van deze technologie op cannabisteelt kan daarbij helpen.”

Lees hier verder

Bron: Brightlands/KAS Magazine

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!