Maarten Huisman lanceert nieuw botanical blog

Maarten Huisman lanceert nieuw botanical blog

De afgelopen jaren is bij consumenten de liefde voor de natuur gegroeid. Er is zoveel te vertellen over bloemen en planten en de achterliggende sector. Daarom lanceert Maarten Huisman een eigen blog waarin hij de lezer meeneemt langs zijn botanische favorieten.

Na een carrière van ruim 12 jaar als PR-manager van ’s werelds grootste orchideeënveredelaar koos Huisman in 2023 voor een nieuw pad. Zijn kennis en interesse over de botanische wereld gaat veel verder dan de orchidee. Omdat hij deze passie met een breder publiek wil delen is hij gestart met zijn eigen blog. En dat is slechts één van de creatieve ideeën die Huisman in 2023 tot bloei wil brengen.

“Van kinds af aan heb ik interesse in alles wat groeit en bloeit. Mijn bijbaantjes bracht ik door in de Westlandse kassen tussen de anjers, tuin- en kamerplanten. Daarna bij een prachtig tuincentrum waar mijn passie voor de natuur pas écht tot bloei kwam. En dus later in de wondere wereld van de Phalaenopsis Orchidee. Er is zoveel te vertellen over bloemen en planten en de achterliggende sector, daarom ben ik gestart met het delen van mijn botanische favorieten”, aldus een enthousiaste Maarten Huisman.

Amaryllis in de schijnwerper
Het eerste blog is een ode aan de betoverende schoonheid van Amaryllis. Bij consumenten voornamelijk bekend vanwege het gebruik in de decembermaand, maar er valt zoveel meer te vertellen over deze “gracieuze” bloem. Het eerste blog is hier te lezen.

Onder de noemer 'Botanical Personality' wil Huisman in 2023 de harten veroveren van bloemen- en plantenliefhebbers. Hierbij zal hij actief samenwerken met kwekers, stylisten, influencers en anderen die deze gezamenlijke passie delen. Naast het aantal vertrouwde gezichten van botanische specialisten zien we daarin vrij weinig vernieuwing. Huisman is van mening dat er zeker ruimte is voor meerdere gezichten. “In het Verenigd Koninkrijk is bijvoorbeeld Plantfluencer Mr Plantgeek ontzettend populair, onlangs bracht hij zelfs nog een eigen boek uit. Waarom dan geen Nederlandse tegenhanger die zichtbaar is in de media” besluit Maarten Huisman. Naast dit blog zal er ook social media content en video’s worden ontwikkeld.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie