VG Orchids geeft Tiny Dolls duurzame touch

VG Orchids geeft Tiny Dolls duurzame touch

In een stap naar een groenere (milieubewustere) toekomst introduceert VG Orchids met de Tiny Dolls “6cm Phalaenopsis” duurzame kweekpotten en Aqu@ potten, een peatfree grondmengsel en hoezen van gerecycled materiaal.

Sinds kort worden de Tiny Dolls uitgeleverd met kweekpotten die gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal. Kies je daarnaast voor de vertrouwde Aqu@ pot, ook deze is sinds kort gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Deze duurzame keuze draagt bij aan het bevorderen van een circulaire economie en het verminderen van de hoeveelheid afval in onze ecosystemen.
Daarnaast is er gekozen voor het telen van de Tiny Dolls in een peatfree grondmengsel. In plaats van het traditionele gebruik van veenmos (peat), dat afkomstig is van kwetsbare veengebieden, is peatvrij telen een ecologisch verantwoorde optie. Het behoud van deze veengebieden is van cruciaal belang voor het behoud van biodiversiteit en het verminderen van broeikasgasemissies.
Ook worden zowel de 12cm als 6cm Phalaenopsis bij VG Orchids richting het einde van dit jaar uitgeleverd in hoezen welke vervaardigd zijn uit 70% gerecycled materiaal, waarmee het hergebruik van waardevolle grondstoffen wordt bevorderd.

Kortom VG Orchids gaat op deze manier steeds meer naar een complete eco-vriendelijke oplossing voor de Tiny Dolls.

“Wij zijn trots op deze duurzame innovaties en zijn ervan overtuigd dat deze veranderingen een positieve impact zullen hebben op zowel liefhebbers van onze Tiny Dolls als op het milieu!”, aldus André van Geest, Algemeen Directeur en Joost van Bergenhenegouwen, Accountmanager.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie