Goedbezochte Dag van de Co÷peratie 2023

Goedbezochte Dag van de Co÷peratie 2023

Donderdag 7 december vond in Aalsmeer de Dag van de Co÷peratie 2023 plaats, met als thema ‘De toekomst van de sierteelt bouwen we samen’. Een geslaagde dag, met veel bezoekers, interessante sprekers en goede gesprekken, laat Royal FloraHolland weten.

Voorafgaand aan het programma van de Dag van de Coöperatie vond de ledenbijeenkomst plaats. Tijdens de bijeenkomst werden zeven nieuwe ledenraadsleden benoemd, en namen vier leden afscheid van de ledenraad. Er werd uitgebreid stil gestaan bij het vertrek van vertrekkend RvC-voorzitter Jack Goossens, die van CEO Steven van Schilfgaarde de Royal FloraHolland Diamant kreeg uitgereikt als blijk van waardering voor zijn inzet in de afgelopen jaren.

‘Grote opkomst laat betrokkenheid sector zien’
CEO Steven van Schilfgaarde opende de dag: “De grote opkomst vandaag laat zien dat de betrokkenheid in de sector enorm is. Ik zie dat onze leden gefocust zijn op de toekomst en dat er flink geïnvesteerd wordt in de sector. Duurzaamheid staat daarbij hoog op de agenda. Wij zijn in Nederland uniek in het produceren en verhandelen van bloemen en planten. Dat moeten we wel duurzaam doen, en ook laten zien. Als sierteelt zullen we ons verhaal beter voor het voetlicht brengen en trots uitstralen. We hebben immers prachtige producten.”

‘Een sector van wereldklasse’
Landbouwminister Piet Adema kreeg vervolgens het woord. Hij wees op het belang van de sierteeltsector voor Nederland. “Bloemen en planten zorgen voor een beter welzijn van mensen. Bovendien draagt de sector met 10 miljard euro aan exportwaarde substantieel bij aan het verdienvermogen van Nederland. Het is ook een sector die hard aan het innoveren is, op het gebied van duurzaamheid, mechanisatie en logistiek. De Nederlandse sierteeltsector is van wereldklasse. Daar ben ik enorm trots op, en die trots mogen we best meer uitdragen.” Hij wijst er ook op dat de sierteeltsector binnen de Nederland als enige sector de ambitie om CO2-neutraal te produceren al op 2040 legt in plaats van 2050. “Daarmee steekt de sector boven alle andere sectoren in Nederland uit.”

Tafelgesprek en inspiratiesessies
Aansluitend vond een tafelgesprek plaats met de minister, Karolien Tesselaar (Tesselaar Alstroemeria), Adri Bom-Lemstra (voorzitter Glastuinbouw Nederland) en Jan van Dam (CEO Dutch Flower Group). Zij gingen in gesprek over de toekomst van onze sector. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen? Hoe kan de politiek innovaties stimuleren en bijdragen aan een gezonde toekomst van de sierteeltsector? Daarna waren er verschillende inspiratiesessies.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meest gelezen