Tour de France Femmes biedt kansen Westland

Tour de France Femmes biedt kansen Westland

Op 12 augustus start in Rotterdam de Tour de France Femmes en de eerste etappe gaat dwars door het Westland. Bloemenbureau Holland en de gemeente Westland slaan de handen ineen om samen de aandacht te vestigen op de sierteeltsector, in beelden en verhalen.

Samen met sierteeltbedrijven en de gemeente Westland worden plannen ontwikkeld om Nederland als land van bloemen en planten in de kijker te spelen tijdens de derde editie van de Tour de France voor vrouwen. Vrijdag 5 juli kwamen zo'n twintig veredelaars, kwekers en handelaren af op de oproep van het Bloemenbureau om eerste ideeën uit te wisselen en samenwerking te zoeken.

Gigantische blikvanger
"Het is geweldig dat de Tour de France Femmes ook door het Westland komt en we onszelf kunnen laten zien aan miljoenen kijkers over de hele wereld", stelde Anko Goudswaard, sportwethouder van de Gemeente Westland tijdens de bijeenkomst bij KP Holland. Daar werd het plan gepresenteerd om Nederland en het Westland onder de aandacht te brengen met de mooiste bloemen en planten. Met de aanwezige sierteeltbedrijven is onder andere gesproken over de mogelijkheden voor een reusachtig mozaïek, goed zichtbaar op de tv-beelden vanuit de helikopter.
Concepten waaraan nog volop wordt gewerkt. Bloemenbureau Holland zet alles op alles voor maximale aandacht in de media: in beelden en verhalen, over de producten en de sierteeltsector. Voor bedrijven aan het parcours worden 'spandoeken’ ontwikkeld die langs de weg de boodschap van de sector nog eens versterken. De aanwezige kwekers en handelaren, waren enthousiast en gaven volop praktische tips om deze unieke sectorpromotie met elkaar te kunnen realiseren. 

Meedoen kan
Alle praktische hulp en support zijn welkom om met elkaar de sierteeltsector positief te presenteren. Duidelijk is dat er veel bloemen en planten nodig zijn. Sierteeltbedrijven in de regio en natuurlijk ook daarbuiten zijn van harte welkom om mee te doen. Door product beschikbaar te stellen of bij te dragen aan de noodzakelijke logistieke operatie. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Bloemenbureau Holland via wielrennen@bloemenbureauholland.nl. Wacht niet te lang, want de tijd is kort en zoals bekend: ‘de Tour wacht op niemand'.  

De Tour de France Femmes is wereldwijd het grootste wielerevenement voor vrouwen, dat in maar liefst 190 landen aandacht krijgt. Met meer dan 1.000 journalisten die aanwezig zullen zijn en veel verwachte publiciteit in Nederland, waaronder live uitzendingen van de NOS, is dit dé kans om de sierteeltsector en de Gemeente Westland duidelijk zichtbaar op de kaart te zetten.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie