Apple steeds meer Apple

Apple steeds meer Apple

Speciaal voor Goedemorgen schrijft Peter Otte van Tekstxtra met regelmaat bijdragen over interessante en praktische zaken die spelen in de techwereld, die leuk zijn om te weten of waar jij mogelijk jouw voordeel mee kunt doen. Dit keer schrijft hij over de keuze van Apple om steeds meer onderdelen in eigen beheer te produceren.

Weinig mensen weten het, maar Apple producten worden vaak samengesteld uit onderdelen van de concurrentie. Samsung en LG leveren al jaren de schermen voor Apple Watch en iPhone en iPad. Binnen afzienbare tijd wil Apple echter zélf schermen gaan maken.

Apple heeft in 2014 al een start-up overgenomen die microLED-schermen maakt, LuxVue. De afgelopen jaren werd er getest en nog eens getest. Maar de kwaliteit hield blijkbaar nog niet over en dus viel Apple terug op de al jaren betrouwbare schermpjes voor Apple Watches en iPhones van Samsung en LG.

Het techbedrijf uit het Californische Cupertino wil echter minder afhankelijk worden van de concurrentie. Eigen microLED-schermpjes dus zodra dat technisch en kwalitatief kan. Met  een hogere helderheid, betere kleurweergave en betere kijkhoeken ten opzichte van het (Samsung-) oledscherm in de huidige Apple Watch Ultra.

Eerder al verving Apple de Intel-chips in Macbooks door eigen processoren en vanaf 2025 moeten er ook eigen wifi en bluetooth-chips in de iPhones en iPads zitten.

Apple wordt dus steeds meer écht Apple.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie