'Half miljoen minder users voor Facebook en Twitter'

'Half miljoen minder users voor Facebook en Twitter'

Speciaal voor Goedemorgen schrijft Peter Otte van Tekstxtra met regelmaat bijdragen over interessante en praktische zaken die spelen in de techwereld, die leuk zijn om te weten of waar jij mogelijk jouw voordeel mee kunt doen. Dit keer schrijft hij over de afname van het aantal gebruikers op Facebook en Twitter.

Facebook en Twitter hadden in januari 2023 beide in Nederland bijna een half miljoen gebruikers minder dan in januari 2022. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Newcom. Instagram en TikTok hebben beide juist een miljoen gebruikers meer dan een jaar eerder.

De wet van de remmende voorsprong gaat wederom op. De oudste sociale media zijn  al jaren tanende onder de jeugd, en dat ging in 2022 gewoon door.  Facebook verliest volgens het onderzoek voornamelijk gebruikers in de leeftijd van 15 tot en met 29 jaar, maar kon in 2022 wel meer 55+-ers aan zich binden. Ook bij Twitter neemt het aantal gebruikers die 55 jaar of ouder zijn toe. Hier doet de afname zich vooral voor bij hoogopgeleide vrouwen van tussen de 20 en 39 jaar oud, stelt Newcom.

Jongeren gebruiken vooral TikTok, Instagram en Snapchat. Allemaal recentere sociale media dan Facebook en Twitter. Jongeren roepen vaak dat Facebook voor hun ouders en oma’s en opa’s is, niet meer voor hen.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie