IKEA wil niet in horrorgame

IKEA wil niet in horrorgame

Speciaal voor Goedemorgen schrijft Peter Otte van Tekstxtra met regelmaat bijdragen over interessante en praktische zaken die spelen in de techwereld en waar jij mogelijk jouw voordeel mee kunt doen. Dit keer vertelt hij over IKEA dat niet in een horrorgame wil figureren.

Het Zweedse meubelconcern IKEA heeft een reputatie als familievriendelijk bedrijf hoog te houden. Dat een horrorgame zich afspeelt in een wel erg op IKEA lijkende meubelzaak zit de Zweden dan ook niet lekker. Ze hebben de makers van Store is Closed tien dagen de tijd gegeven hun game -nog in ontwikkeling- aan te passen.

De blauwe winkel heet in de game STYR, met de kenmerkende gele letters van IKEA. De gangpaden zijn grijs, zoals bij IKEA, het personeel loopt in geel-grijs gestreepte shirts, zoals bij IKEA en de meubels zelf lijken ook sterk op IKEA-modellen, zoals de Billy-boekenkast die aan gort wordt geslagen. Té sterk vindt het Zweedse concern. De IKEA-advocaten hebben de makers van de game een brief op poten gestuurd.

In principe is het Zweedse meubelconcern gevleid met de aandacht in een game, maar wat zich in de game afspeelt past niet in het imago van het familievriendelijke bedrijf. Té erg, te gewelddadig.

De makers van de game hebben begrip voor de wensen van IKEA en hebben toegezegd aanpassingen te gaan doen, bijvoorbeeld aan de kleuren en lettertypes. Maar ze zeggen ook dat de meubels in de game universeel zijn en geen IKEA-modellen.

Intussen is alle media-aandacht voor zowel de gamemakers als voor IKEA weer gratis publiciteit…

Bekijk de trailer:

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie