iPhone belt 112 in achtbaan

iPhone belt 112 in achtbaan

Speciaal voor Goedemorgen schrijft Peter Otte van Tekstxtra met regelmaat bijdragen over interessante en praktische zaken die spelen in de techwereld en waar jij mogelijk jouw voordeel mee kunt doen. Dit keer vertelt hij over de functie Crash Detection van Apple.

Je zult maar in een fan van de achtbaan zijn en net je nieuwe iPhone 14 of Apple Watch 8 hebben. Grote kans dat je nieuwe iPhone of Watch dan 112 belt als je in de Python over de kop gaat. Apple heeft namelijk een nieuwe app ingebouwd: Crash Detection. Die ‘ziet’ met een gyroscoop en een accelerometer wanneer je gekke bewegingen maakt en denkt dan dat je een auto-ongeluk hebt gehad.

De app is door Apple miljoenen keren getest in het verkeer en foutieve meldingen zouden tot een minimum moeten zijn beperkt. Alleen lijkt het erop dat het bedrijf niet aan pretparken heeft gedacht… Vanuit Amerikaanse pretparken kwamen afgelopen week namelijk tientallen meldingen dat de ambulances en brandweer steeds maar weer voor de hekken stonden, gebeld door de nieuwe iPhones en Watches vanuit de achtbanen…

De nieuwe app vraagt via Siri bij het constateren van onnatuurlijke bewegingen eerst of het goed met je gaat. Komt er geen reacties dan worden de hulpdiensten gebeld en worden de GPS-coördinaten doorgegeven. En als je in een achtbaan zit hoor je Siri natuurlijk niet.

De enige oplossing lijkt nu je iPhone 14 of Apple Watch op de vliegtuigstand te zetten als je de achtbaan ingaat. Dan werkt Crash Detection niet.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie