Je iPhone repareer je voortaan zelf

Je iPhone repareer je voortaan zelf

Speciaal voor Goedemorgen schrijft Peter Otte van Tekstxtra met regelmaat bijdragen over interessante en praktische zaken die spelen in de techwereld, die leuk zijn om te weten of waar jij mogelijk jouw voordeel mee kunt doen. Dit keer schrijft hij over het repareren van je iPhone.

Zelf het kapotte scherm van je iPhone of de touchpad van je Macbook vervangen. Over niet al te lange tijd moet dat kunnen. Als je het tenminste aandurft en een beetje technisch bent.

Apple breidt zijn Self Service Repair uit naar acht Europese landen. Daarmee kunnen consumenten reparatiegereedschap en reserveonderdelen voor bepaalde iPhones en MacBooks aanschaffen. De dienst is nog niet beschikbaar in Nederland.

Apple Self Service Repair komt vanaf dinsdag beschikbaar in acht nieuwe landen: België, Duitsland, Frankrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Inwoners van die landen kunnen daarmee vanaf nu reserveonderdelen voor hun iPhone 12, 13 of derde generatie SE aanschaffen bij Apple. De techgigant verkoopt ook onderdelen voor moderne MacBooks met een M1-soc. Het bedrijf verhuurt daarnaast sets met reparatieapparatuur.

De fabrikant levert naar eigen zeggen 'meer dan 200' individuele onderdelen, gereedschappen en reparatiehandleidingen voor deze apparaten. Hiermee kunnen gebruikers die dat willen zelf 'de meest voorkomende reparaties' uitvoeren met hetzelfde gereedschap en dezelfde handleidingen die Apple zelf ook gebruikt bij het repareren van hardware. Bijvoorbeeld het vervangen van gebarsten schermen, accu’s die niet meer goed opladen of microfoons die dienst weigeren.

Apple kondigde zijn Self Service Repair-programma eind vorig jaar officieel aan. Het is niet bekend wanneer het programma beschikbaar komt in Nederland, maar niets weerhoudt je er natuurlijk van via een kennis in bijvoorbeeld België of Duitsland te bestellen.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie