Horticoop investeert in plasmatechnologie

Horticoop investeert in plasmatechnologie

Horticoop wordt aandeelhouder van VitalFluid. Met de investering kan VitalFluid, dat plasmatechnologie inzet om plantenvoeding en plantgezondheid te ondersteunen, duurzame tuinbouw verder mogelijk te maken. Een doelstelling die VitalFluid deelt met Horticoop.

VitalFluid ontwikkelt toepassingen op basis van plasma geactiveerd water, wat ingezet kan worden als duurzame bron van stikstof en een natuurlijk alternatief voor chemische gewasbescherming. De technologie van VitalFluid is gebaseerd op het natuurlijke proces van een bliksemschicht. Wanneer het bliksemt wordt stikstof uit de lucht gebonden in water dat vervolgens door planten wordt gebruikt als voedingsbron. VitalFluid is erin geslaagd om dit natuurlijke proces na te bootsen en heeft machines ontwikkeld die plasma geactiveerd water in de kas kunnen produceren. Erik Hertel, CEO van VitalFluid: “De reactieve zuurstof- en stikstofcomponenten die gevormd worden bij de productie van plasma geactiveerd water hebben zowel een reinigende werking als een voedend effect. Daarmee heeft VitalFluid een op de natuur gebaseerde oplossing ontwikkeld om natuurlijke stikstof te leveren als duurzame, vloeibare meststof voor planten en gewassen. Dat is een significante stap op de weg naar duurzamere land- en tuinbouw. Naast een toepassing als meststof kan plasma geactiveerd water ook ingezet worden als natuurlijk alternatief voor chemische gewasbescherming. De investering van Horticoop helpt ons om onze baanbrekende technologie verder uit te breiden en nog breder toe te passen.”

Investeren voor een duurzame toekomst
Wilco Schoonderbeek, Director Investments van Horticoop: “Horticoop investeert namens 400 tuinbouwbedrijven actief in bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de toekomst van de tuinbouwsector. De innovatie van VitalFluid sluit daarop volledig aan. Door de innovatieve technologie van VitalFluid krijgen telers toegang tot milieuvriendelijkere meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. We zijn dan ook verheugd om deze partij aan ons portfolio toe te voegen.” Naast Horticoop investeert ook het onafhankelijke investeringsfonds Innovation Industries in VitalFluid.

Over VitalFluid
VitalFluid, opgericht in 2014, is een spin-off van de TU Eindhoven die fundamentele kennis van plasmatechnologie vertaalt naar toepassingen van Plasma Activated Water (PAW) in onder meer de land- en tuinbouw. PAW kan een revolutie teweegbrengen in de land- en tuinbouwsector door een duurzamere en milieuvriendelijkere benadering te bieden voor het verbouwen van gewassen. De PAW-technologie kan bijdragen aan het verminderen van de afhankelijkheid van schadelijke chemicaliën en het bevorderen van milieuvriendelijkere land- en glastuinbouwpraktijken.   

Over Horticoop
Sinds 1904 werkt Horticoop als coöperatie aan een gezonde toekomst voor de tuinbouw. Dit doet ze namens haar leden, allen professionele telers in de glastuinbouw. Horticoop investeert in bedrijven die Controlled Environment Agriculture (CEA) transformeren. Hiermee draagt de coöperatie bij aan een sector die voorziet in de behoefte van een groeiende bevolking met een zo klein mogelijke belasting voor het milieu.

 

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie