Nominaties bekend voor innovatieprijs Topsector

Nominaties bekend voor innovatieprijs Topsector

De genomineerden voor de 5e editie van de Topsector T&U Innovation Prize zijn bekend. De jury heeft uit de inzendingen de volgende genomineerden geselecteerd: Power of Plants, MiFood BV, Grünten, SNACKWITHBENEFITS, Health Food Wall en No Waste Army.

Deze zes genomineerden hebben volgens de jury allemaal een innovatie en/of oplossing voorgedragen die aantoonbaar bijdraagt aan het gezonder eten en leven en de bijdrage van tuinbouw & uitgangsmaterialen aan het klimaat. Volgens juryvoorzitter Harrij Schmeitz van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen: “Dit jaar een bijzondere editie van de Innovation Prize, het thema tuinbouw als element in het speelveld van gezondheid en welbevinden biedt onze Topsector een enorm perspectief, maar we zien dat er in de sector nog vrij weinig aandacht voor is. Middels deze Prize hopen we ook dit element van Tuinbouw op de kaart te zetten.”

Finale Innovation Day
De finale vindt plaats tijdens de Innovation Day op donderdag 9 november in Wageningen. Daar pitchen de Top 5 van jury en de digitale stemmers hun idee en wordt de winnaar bekend gemaakt. Dit jaar zijn voor het eerst ook TUx pitches, waarin nieuwe ideeën gepresenteerd worden die een verbinding maken tussen tuinbouw en gezondheid. Op de innovation Day zijn er ook Inspiration Talks van Cathy van Beek (voorzitter GroentenFruit Huis) en Marc van Rosmalen (directeur Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners ). Daarnaast zijn er twee unieke Inspiration Visits naar het Netherlands Plant Eco-phenotyping Centre (NPEC) en het Unilever’s Foods Innovation Centre (HIVE). Aanmelden kan via https://impact2025.nl/.

Kennisvoucher
Het winnende team ontvangt een kennisvoucher ter waarde van €25.000,- om samen met Wageningen University & Research de oplossing / het concept verder uit te werken en/of knelpunten op te lossen. Daarnaast krijgt de winnaar begeleiding op maat van een T&U innovatie-makelaar (20 uur t.w.v. €2.500 euro). StartLife stelt het winnende team een wildcard beschikbaar voor hun acceleratieprogramma voor agrifoodtech startups.

Stemmen
Het publiek kan ook zijn stem laten horen: naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriet! Bekijk de genomineerden en breng je stem uit op IMPACT2025.nl. De publieksprijs bestaat uit begeleiding door een T&U innovatiemakelaar (t.w.v. € 3.000,-) en deelname aan het HortiHeroes Startup Programma met toegang tot netwerk, kennis en faciliteiten via HortiHeroes en World Horti Center. Beide winnaars krijgen media-exposure via KAS Magazine ter waarde van €1.500,-. 

Over IMPACT2025
Via het programma IMPACT 2025 organiseert Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen een reeks aan activiteiten om ideeën op te halen en nieuwe partijen betrekken om (bestaand) onderzoek te vertalen naar concrete toepassingen in de praktijk. Eerdere winnaars van de Topsector T&U Innovation Prijs zijn Vertigo Technologies (2022), InsectSense (2021), Sigrow (2020) en Pats Drones (2019).

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie