Dewi-delphiniums van topniveau uit Kenia

Dewi-delphiniums van topniveau uit Kenia

Hoe kweek je delphiniums uit de Dewi-serie van topniveau? Kweker Nico Wigchert laat het zien aan de eigenaren en teeltmedewerkers van kwekerij Mau Floral. Nico Wigchert bezocht de Keniase kwekerij samen met Jaap Stelder van Agriom in De Kwakel. De twee bedrijven ontwikkelen samen een uitgebreid sortiment Dewi-rassen voor verschillende klimaatgebieden.

"Een aantal van de door ons ontwikkelde Dewi-rassen doen het heel goed onder Keniase omstandigheden", vertelt Jaap Stelder. "Door Keniase kwekers in een vroeg stadium technische ondersteuning te bieden, willen we de kwaliteit van het product verhogen." De productie van Mau Floral wordt via groothandel Decofresh in Aalsmeer aangeboden. De Dewi- soorten zijn al enige jaren bekend bij klanten omdat ook Blooming Innovations deze uitstekende Delphiniums produceert.

Nico Wigchert heeft een schat aan ervaring en behoort tot de beste delphiniumkwekers ter wereld. In Noordwijkerhout is hij eigenaar van kwekerij N.G. Wigchert. Veredelaar Agriom in De Kwakel is sinds 2009 actief met de veredeling en selectie van Delphinium.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie