Internationale handel met Ecuador via Floriday

Internationale handel met Ecuador via Floriday

De Nederlandse exporteur A. Noort BV en Ecuadoriaanse kweker Native Blooms ontmoetten elkaar tijdens Trade Fair Aalsmeer vorig jaar en werken sinds november 2022 samen via Floriday. “Juist het persoonlijke contact en het vertrouwen dat we in elkaar hebben, maken dat we op lange termijn zaken willen blijven doen via Floriday.”

Floriday sprak met Jaap de Jong, sales verantwoordelijke bij A. Noort BV en David Lam, Business Developement Manager van Native Blooms. A. Noort BV is van origine een lijnrijder naar Duitsland, maar focust sinds 2015 op bestellingen via zijn webshop. Native Blooms is een rozenkwekerij in Ecuador met diverse rozensoorten in het hogere segment. Ze produceren 30 miljoen stelen per jaar.

Floriday geeft Native Blooms de mogelijkheid de Nederlandse en Europese markt te betreden. Floriday wordt door hen dagelijks ingezet om aanbod in de markt te zetten. Daarnaast helpen de adviezen van de accountmanager in Zuid-Amerika op strategisch niveau, zo geeft Lam aan: "De advisering van Royal FloraHolland helpt ons ook bij het kiezen van de juiste producten tegen de juiste prijs en op het juiste moment."

Directe koppeling met de webshop
A. Noort importeert wekelijks rozen van Native Blooms. Er worden prijzen gemaakt op basis van vaste periodes. “Hiermee kan Native Blooms ons jaarrond leveren en hebben zij een vaste afzet”, aldus De Jong. Al het aanbod wat A. Noort koopt van Native Blooms staat in Floriday en komt vervolgens direct in hun webshop te staan die gekoppeld is aan Floriday, via Easyflor. Op het moment dat een laatste artikel is verkocht, verdwijnt het uit de webshop en zorgt De Jong ervoor dat er weer nieuw aanbod wordt ingekocht. “Het is echt een flinke vooruitgang sinds we met Floriday en de koppeling met ons pakket en de webshop zijn gaan werken. De enige fouten die nu nog gemaakt worden, zijn in de verwerking.”

Lees het volledige interview hier

 

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie