Marktbezoek Zwitserland

Marktbezoek Zwitserland

Zes bloemenkwekers reisden op 10 mei af naar Zürich en omgeving voor een tweedaags marktbezoek. Zij zagen in de praktijk hoe hun producten gepositioneerd worden bij diverse eindklanten, en ze kwamen in contact met verschillende ondernemers en managers van bedrijven, zo laat Royal FloraHolland weten.

Royal FloraHolland deelde vooraf belangrijke informatie over Zwitserland, aan de hand van het Landenrapport. Landenrapportages staan bol van de nuttige marktinformatie voor kwekers en kopers: welke bloemen en planten zijn populair? Welke afzetkanalen, handelsstromen en online aanbieders zijn er, en hoe gedraagt de consument zich? Zo konden de deelnemers zich alvast inlezen en kwamen ze goed beslagen ten ijs.

Op bezoek bij bloemisten, groothandelaren en supermarkten
De opgedane kennis konden zij nu gaan toetsen in de praktijk. In de vroege ochtend van woensdag 10 mei stapten de kwekers op de vlucht van Amsterdam naar Basel, vanuit Royal FloraHolland vergezeld door gids Erwin Sneiders. Diverse bloemisten, groothandelaren, supermarkten en bouwmarkten in Zürich en omgeving werden bezocht. Zo konden de kwekers met eigen ogen zien hoe hun producten worden gepresenteerd en gepositioneerd, en zagen zij hoe het bloemenlandschap in Zwitserland vormgegeven is.

De zes deelnemers, onder wie Lianne van Londen (Van Helvoort Company) en Marc Koene (SK Roses), zijn enthousiast. Lianne: “Vooral het verschil tussen het retail- en groothandelssegment is erg goed zichtbaar in Zwitserland. Ik vond het daarnaast interessant om met medekwekers op stap te gaan. Je hoort zoveel van hen, ook dat maakt zo’n marktbezoek heel waardevol!”

Gids Erwin Sneiders vult aan. “Wat in ieder geval is opgevallen is dat vrijwel iedere partij – groothandel, bloemist, tuincentrum of supermarkt – aangeeft dat zeer hoge kwaliteit en versheid (houdbaarheid) cruciaal zijn, randvoorwaardelijk zelfs. De prijs is in die context van secundair belang. Kenmerkend daarnaast is de duurzaamheid van de B2B-relatie. Men werkt vaak al tientallen jaren samen met dezelfde leverancier(s).”

Het is wel duidelijk dat de kwekers met een goed beeld van het land en een schat aan informatie zijn teruggekeerd naar Nederland. Er staan nog meer marktbezoeken op de planning, zo laat Royal FloraHolland weten. Wil je ook mee? Klik dan hier voor meer informatie of om aan te melden.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie