Máxima benadrukt belang sierteelt voor Nederland

Máxima benadrukt belang sierteelt voor Nederland

Hare Majesteit Koningin Máxima bezocht op 18 april de opening van Masterly, het Nederlandse paviljoen in Milaan - tijdens het toonaangevende designevenement Salone del Mobile. Na een koninklijk ontvangst kreeg Koningin Máxima een rondleiding door het palazzo. Bij binnenkomst viel haar oog direct op de orchideeën en gaf ze aan dat ze graag één van de kwekers wilde ontmoeten. Tijdens het gesprek benadrukte de Koningin dat de sierteelt een krachtige economische sector is en hoe belangrijk deze is voor Nederland.

Tijdens het netwerkevent van de officiële opening ontmoette Alex Duindam van kwekerij Piet Vijverberg en lid van de werkgroep Orchidee Nederland, Koningin Máxima. De Koningin is goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de sierteelt. “De orchideeën bij de entree vond ze prachtig. Het viel haar direct op en ze vroeg er meteen naar. Ze is erg op de hoogte van de tuinbouw en agrarische sector en de uitdagingen waar we voor staan. Maar dat de sector een van de meest innovatieve ter wereld is en ervan overtuigd is dat de tuinbouw met oplossingen kan komen en door kan. Maxima gaf het advies om te blijven innoveren en dat we maar een beetje meer moeten vragen voor de planten”, aldus Alex Duindam.

Design van het hoogste niveau
Speciaal voor Koningin Máxima hadden de orchideeënkwekers een arrangement met langhoudende geurende orchideeën – die tevens bekend staan als de koningin van het plantenrijk – aangeboden tijdens haar bezoek. De orchideeën werden gecomplimenteerd door de unieke Royal Delft Blow Away Vase, een ontwerp van Marcel Wanders, Nederlands ontwerper en eigenaar van designmerk Moooi. Dat orchideeën en design perfect samengaan werd wederom duidelijk met deze bijzondere samenwerking.

Masterly officieel geopend
Met het bezoek van Koningin Maxima is de tentoonstelling Masterly tijdens de Salone del Mobile officieel geopend. Masterly laat een compleet en gevarieerd designveld zien met relevant werk van architecten, meubel- en textielbedrijven, ontwerpers, kunstenaars voor design en interieur. Tot en met 23 april worden in het Palazzo Giureconsulti – naast de beroemde dom van Milaan – de hoogste kwaliteit Nederlandse orchideeën tentoongesteld. Honderden langhoudende orchideeën zijn verwerkt in diverse metershoge installaties en arrangementen. De orchideeën geven het iconische Palazzo Giureconsulti op indrukwekkende wijze kleur en leven en leveren verwonderde blikken op van de bezoekers.

Masterly vindt plaats van 18 tot en met 23 april Palazzo Giureconsulti op het Piazza Mercanti in Milaan, Italië. Meer informatie is te vinden op www.orchidsinfo.eu.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie