Sjaak van Schie B.V. valt in de prijzen in Portugal

Sjaak van Schie B.V. valt in de prijzen in Portugal

Op woensdag 12 april werd bekend dat Sjaak van Schie B.V. Portugal, de hortensiaspecialist, de trotse winnaar is van de Nationale Landbouwprijs 2022 in Portugal - in de categorie Digital Farming. De Portugese naam van deze prijs is Prémio Nacional Agricultura 2022. De uitreiking vond plaats in Lissabon. Sjaak van Schie is als winnaar gekozen uit maar liefst 1300 inschrijvingen, met name vanwege de duurzame innovaties bij het bedrijf en de digitale impact op de agrarische sector.

BPI (bank in Portugal) en Cofina (mediabedrijf in Portugal) zetten zich in voor de landbouwsector in Portugal. Zij reiken een prijs uit aan bedrijven die zich onderscheiden in hun bedrijfsvoering, want zij vinden het belangrijk dat de beste initiatieven gezien worden en beloond worden. Het Ministerie van Landbouw en PwC (PricewaterhouseCoopers) steunen dit. Deze onderscheiding is voor de elfde keer uitgereikt. De afgelopen tien jaar zijn verschillende projecten onderscheiden die opvielen in het Portugese werkveld, vanwege hun omvang, innoverende vermogen, creativiteit en/of hun jonge ondernemerschap. Roel van Schie, directeur bij Sjaak van Schie B.V. vertelt: “We zijn super trots en blij dat onze inzet wordt beloond met deze prachtige onderscheiding. Zonder de grote inzet van onze medewerkers was dit niet gelukt”.

Innovaties Sjaak van Schie B.V. in Portugal
“24 jaar geleden heeft Sjaak van Schie ervoor gekozen zijn bedrijf in Portugal te vestigen, vanwege de geweldige kansen die het land te bieden heeft, zoals het gunstige klimaat en de beschikbaarheid van mensen. Met een compleet Portugees management maakt de organisatie mooie stappen op het gebied van verduurzaming, gericht op zowel de mensen als het milieu. Voorbeelden zijn: centralisatie van de werkprocessen, recirculeren van waterstromen en het opwekken van energie door middel van zonnepanelen”, aldus Roel van Schie.

Sjaak van Schie B.V. is de hortensiakweker die het merk Hy-pe produceert en op de markt brengt. Met bedrijven in Nederland en Portugal is het bedrijf marktleider als leverancier van jonggoed.
In Nederland worden stek, halfwas en bloeiende kamer- en tuinplanten afgeteeld. De locatie in Portugal produceert onbeworteld en beworteld stek en halfwasproducten voor verdere afkweek in Europa. Het bedrijf teelt volgens de MPS-richtlijnen voor milieuvriendelijk telen.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie