'Coöperatie is ruggengraat van onze sector'

'Coöperatie is ruggengraat van onze sector'

Vorig jaar zomer vloog Albert Kiep naar Australië met zijn vier kinderen én zijn vrouw, die uit dit land komt. Een hele logistieke operatie. Gelukkig is plannen voor de mede-eigenaar van chrysantenkwekerij Kiepflower geen enkel probleem. Zeker niet nu hij zich naast zijn bedrijf inzet als Ledenraadslid van Royal FloraHolland.

"Vanuit ons bedrijf maken we helemaal niet zo veel gebruik van de diensten van Royal FloraHolland. Een interessante mededeling om deze column mee te beginnen, toch? Wij leveren met name aan grootschalige retail, dus we regelen veel rechtstreeks met de afnemer. Waarom ik me dan tóch inzet voor de coöperatie, als Ledenraadslid? Dat is heel simpel. Voor mij als ondernemer, maar ook voor de sierteeltsector als geheel, is Royal FloraHolland onmisbaar.

Waarom lid blijven?
In 2022 stelde ik me kandidaat voor de Ledenraad. Op die manier geef ik een stem aan kwekers uit de Bommelerwaard en aan telers van chrysanten. Een evenwichtige vertegenwoordiging is belangrijk voor het goed functioneren van de Ledenraad. Hoe meer stemmen, hoe beter ieders belang meeweegt. Door mijn achtergrond in bedrijfskundige informatica denk ik met veel plezier mee in de commissie finance.

Er zijn meer bedrijven zoals die van ons. Kwekerijen die veel zaken zelf regelen, buiten de veiling om. Omdat het handiger is, goedkoper of misschien sneller. Waarom zouden dit soort bedrijven lid blijven van de coöperatie? Steeds vaker klinkt die vraag. Ook bij ons. Toch ben ik bereid om een aanzienlijk deel van mijn tijd in de coöperatie te steken. Want ik kan je vertellen: het werk van een Ledenraadslid vergt heel wat uren. En die besteed ik er graag aan.

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie