Hyacinten verkocht voor jonge mensen met kanker

Hyacinten verkocht voor jonge mensen met kanker

Voor de negende keer organiseert het AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk samen met de Nederlandse hyacintenkwekers de ‘hAYAcinten’ actie. In 22 ziekenhuizen staat op vrijdag 27 januari een hyacintenkraam en bij filialen van Ranzijn tuin & dier zijn potjes hyacinten te koop. De opbrengst gaat naar zorg voor jongvolwassenen met kanker, ofwel: AYA’s (adolescents & young adults), aldus Royal FloraHolland.

De locaties Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde van Royal FloraHolland en veiling Rhein-Maas en Plantion trappen op 27 januari 2023 om 6.00 uur de sponsoractie af. Op al deze locaties worden er snijhyacinten en pothyacinten verkocht. De opbrengst van karren hyacinten komt ten goede aan betere zorg voor jonge mensen met kanker. Daarna nemen 22 ziekenhuizen door heel Nederland het over. Zij verkopen vanaf 9.00 uur bosjes hyacinten in de hal van hun ziekenhuis.

Hyacintenkwekers en bloemenveiling Royal FloraHolland, Plantion en Rhein-Maas in Duitsland zetten zich in voor de verbetering van zorg voor AYA’s. De hyacinten worden belangeloos beschikbaar gesteld door hyacintenkwekers. Royal FloraHolland, Van der Slot Transport, Hobaho, Broekhof en Twinpack werken belangeloos mee aan de actie. Vrijwilligers van Roche Nederland helpen de AYA’s en zorgprofessionals bij de verkoop.

Verkoop van pot hyacinten bij Ranzijn tuin & dier
Bol-op-pot kweker HL.Hogervorst en tuin- en dierspecialist ‘Ranzijn tuin & dier’ nemen sinds 2019 deel aan de actie, samen met Floramedia. Dankzij deze samenwerking is de hAYAcinten actie dit jaar voor de vierde keer ook buiten de ziekenhuizen te vinden. Vanaf 25 januari tot en met 11 februari 2023 biedt Ranzijn bol-op-pothyacinten te koop aan waarvan een deel van de opbrengst eveneens ten goede komt aan betere zorg voor jonge mensen met kanker.

Jaarlijks krijgen in Nederland 3.900 jonge mensen tussen de 18 en 39 jaar kanker. Van hen overlijdt 20%. Kanker op jongvolwassen leeftijd heeft grote gevolgen voor opleiding, werk, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en toekomstplannen. Daarom is leeftijdsspecifieke zorg en ondersteuning noodzakelijk. Voor het leveren en ontwikkelen van AYA-zorg, het organiseren van scholing en het doen van onderzoek is geld nodig.

Lees hier meer over de actie en waar de hyacinten te koop zijn

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie